Výživa

 „Jablko“ – skupina č. 6 – Výroba ovocného salátu a jablko jako nedílná součást zdravé výživy

 

REALIZACE PROJEKTU A JEDNOTLIVÉ FÁZE

I. fáze

- seznámení se skupinou

- seznámení s cílem projektu

- diskuse na toto téma

- návrh a rozdělení, kdo přinese jaké pomůcky

II. fáze – den projektu

- příprava nashromážděných pomůcek

- návrh harmonogramu jednotlivých podtémat, diskuse, návrhy, nápady, doladění nedostatků

- výroba zásad zdravé výživy (sestavení devatera – následně 9 žáků sestavilo informační tabuli s těmito zásadami)

- v současné době další skupinka vytváří kuchařku z jablečných receptů

- výroba ovocného salátu ( žáci připravili jednotlivé druhy ovoce – umyli, nakrájeli a vyrobili salát)

- celkem vznikly 3 druhy salátů

- proběhla následná konzumace salátů  zaměstnanci školy, poté se salátů ujala skupina ( moc jim chutnalo a nic nezbylo)

 

Celkově hodnotím projekt jako zdařilý. Děti spolupracovaly s plným nasazením. Podařilo se zapojit i méně aktivní žáky.

Vyjádření dětí bylo také velmi kladné a moc se jim den líbil.

 

Zpracovala : Markéta Nováková