Informace pro strávníky

Školní jídelna bude od 1. 7. 2019 do 2. 8. 2019 z důvodu čerpání dovolené uzavřena. Od 5. 8. 2019 se opět vaří. Stravné na srpen se hradí na pokladně ŠJ v pátek 2. 8. 2019 od 8.00 do 12.00 hod.

Změna výdejní doby

ZMĚNA PRO STRÁVNÍKY - DŮCHODCE Abychom předešli zbytečnému čekání, obědy se budou vydávat POUZE do připravených jídlonosičů. Žádáme strávníky, aby jídlonosiče donesli do jídelny do 9.00 hod. Obědy budou připravené od 12.00 hod. (na stolku v jídelně – u zadních dvěří). Děkujeme za pochopení

Informace o označování alergenů ve ŠJ

INFORMACE O OZNAČOVÁNÍ ALERGENŮ VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ Dne 13. 12. 2014 nabývá účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům. Podle něho se musí každý spotřebitel dozvědět, zda se v nabízené potravině nebo pokrmu vyskytují alergeny, jejíchž seznam je v nařízení uveden. Každý členský stát si pak může rozhodnout o konkrétních způsobech, jakými o tom bude spotřebitele informovat. Nařízení č. 1169/2011 uvádí tento seznam alergenů: 1 obiloviny obsahující lepek 2 korýši a výrobky z nich 3 vejce a výrobky z nich 4 ryby a výrobky z nich 5 jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich 6 sójové boby (sója) a výrobky z nich 7 mléko a výrobky z něj 8 suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy 9 celer a výrobky z něj 10 hořčice a výrobky z ní 11 sezamová semena (seznam) a výrobky z něj 12 oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích) 13 vlčí bob (lupina) a výrobky z něj 14 měkkýši a výrobky z nich Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník, nebo zákonný zástupce uhlídat sám. Není možné se věnovat při výrobě jídel strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě, takže případným žádostem nebude vyhověno. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů. Školní stravování zajišťuje stravování dětí podle jednotlivých věkových kategorií a výživových norem. Nelze spojovat dietní stravování s přecitlivělostí na některý alergen. Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku za každým pokrmem vyznačeno v závorce číslem, označující alergen. Na jídelním lístku bude seznam legislativně stanovených alergenů a označením čísla, které obsahuje jídelní lístek. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmů ve školní jídelně. Ten, kdo netrpí alergií na některé potraviny, se značením nemusí zabývat. Marie Baumannová Pracovnice školního stravování

Možnost placení stravného inkasem

Upozorňujeme rodiče na možnost placení stravného inkasem Je nutné, abyste ve své bance podepsali souhlas k inkasu a poté oznámili vedoucí školního stravování, že máte souhlas k inkasu ve své bance zařízený. Stravné bude inkasováno vždy 20. každého měsíce na účet Základní školy Lomnice u České spořitelny a. s. Sokolov, číslo účtu 182-0862703359/0800. Marie Baumannová vedoucí stravování telefonní číslo: 352 623063

ČTVRTEK 20. 6. 2019

Polévka s krupičnými noky (1,3,7,9)

Kuřecí nudličky na paprice, těstoviny penne, ovoce, nápoj (1,3,7)

PÁTEK 21. 6. 2019

Polévka z míchaných luštěnin (1,7,9)

Květákový mozeček s vejci, brambor, nápoj (3,7)

 

PONDĚLÍ 24. 6. 2019

Polévka zeleninová s kuskusem (1,9)

Hovězí na česneku, bramborový knedlík, nápoj (1,3,7)

ÚTERÝ 25. 6. 2019

Polévka frankfurtská (1,7)

Srbské rizoto, kyselá okurka, nápoj (1,7,10)

STŘEDA 26. 6. 2019

Polévka hovězí s nudlemi (1,9)

Vařené vejce, koprová omáčka, houskový knedlík, ovoce, nápoj (1,3,7)

ČTVRTEK 27. 6. 2019

Polévka fazolová (1)

Smažený kuřecí řízek, brambor, okurka, nápoj (1,3,7)

PÁTEK 28. 6. 2019

Polévka s rýží a hráškem (9)

Vepřové na kmíně, těstoviny, nápoj (1)

 

Změna jídelníčku vyhrazena. Přejeme dobrou chuť

Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č. 1169/2011 uvádí tento seznam alergenů - (uvedeny u každého pokrmu v závorce číslem):

1 obiloviny obsahující lepek, 2 korýši a výrobky z nich, 3 vejce a výrobky z nich, 4 ryby a výrobky z nich 5 jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich, 6 sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7 mléko a výrobky z něj,  8 suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy, 9 celer a výrobky z něj 10 hořčice a výrobky z ní, 11 sezamová semena (seznam) a výrobky z něj, 12 oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích), 13 vlčí bob (lupina) a výrobky z něj, 14 měkkýši a výrobky z nich

 

KONTAKT ŠJ: 731 013 652, 352 623 063