Den předposlední :-)

Po snídani jsme se otestovali (snad již naposled) a odjeli na půldenní výlet do nedalekého Ostrova nad Ohří. 

Prohlédli si úžasný Zámecký park. Do zahrad parku jsme vstoupili reliéfně zdobenou Bílou branou. Uprostřed parku jsme v Letohrádku shlédli výstavu výtvarníka Adolfa Hoffmeistera Dobrodružství malého námořníčka a stálou expozici v horních prostorách - Sbírka porcelánu SUPŠ Karlovy Vary.

Další naše kroky poté směřovaly k Ostrovskému zámku, který má základ v renesančním sídle Šliků (15.-16. století), po bitvě na Bílé hoře byl majetek rodu Šliků konfiskován a ostrovské panství zakoupil Julius Jindřich, vévoda Sasko-Lauenburský. Ten nechal přestavět Šlikovský zámek a založil zámecký park (https://botany.cz/cs/ostrov-nad-ohri/) .Toť trocha historie, kterou zmiňujeme i proto, že máme mezi sebou spolužačku Kláru Šlikovou :-)  

A jaká milá náhoda a překvapení nás čekalo u Ostrovského zámku, když jsme odpočívali, než jsme zavítali na Ostrovské náměstí? Potkali jsme "opravdu" náhodou, možná i kvůli hezkému dnešnímu datu, a více nebudeme prozrazovat..........v galerii fotografií naleznete odpověď.

Na náměstí jsme se "rozprchli", někdo si koupil něco na zub, někdo pořídil suvenýr či dáreček pro své blízké. Výlet jsme ukončili zmrzlinou, kterou nám všem koupila paní učitelka. 

Po příjezdu do kempu nás čekal pozdní oběd nebo první večeře - bramborová kaše s kuřecím řízkem, mňam. Ten, kdo chtěl, mohl využít znovu krytý bazén a kolem půl deváté jsme společně zasedli k ohni a opekli si libový párek. U ohně popovídali, zhodnotili celou školu v přírodě a pak už nás čekala poslední noc před odjezdem domů.