Začal čas, kdy lidé čekají na příchod Ježíška. Adventní období je tajuplné a plné očekávání hlavně pro naše nejmenší žáčky. Nejinak je to na naší škole - prvňáčci zažívají svůj první školní advent. Co nás tedy čeká?

Máme za sebou páteční Vánoční šou (1. 12), kde jsme na vlastní oči viděli Michala Nesvadbu a Jana Čenského. Ano, opravdu je to ten princ z pohádky Princové jsou na draka; děti tomu nechtěly věřit, tak jsme si  museli ve třídě pustit ukázku z pohádky, a to konkrétně písničku Dělání, dělání, kterou jsme na představení slyšeli z úst trošku zestárlého prince Honzy... Páteční odpoledne se neslo v duchu rozsvěcení stromečku na návsi v Lomnici, kde si rodiče mohli zakoupit výrobky z vánočních dílen.

V pondělí 4. 12. jsme v Prvouce pracovali s listem kalendáře, konkrétně s měsícem prosinec. Vybarvovali jsme si políčka zajímavých dnů: sv. Barborka, sv. Mikuláš, sv. Lucie. Ukačili jsme se, kolik dnů má týden a kolik týdnů měsíc. Pokračovat budeme na další hodině Prvouky, kde přijde řada na vánoční svátky a Silvestra. Ale co je důležité, děti přinesly větvičky Barborky, povídali jsme si, o jakou tradici jde, co znamená. Pondělí bylo také ve znamení zdobení stromečku a zpívání koled. V úterý 5. 12. zavítal do třídy Mikuláš a jeho početná skupina. Trénovali jsme pro ně vánoční písničku. Dozvěděli jsme se, kdo sv. Mikuláš byl a proč je v Čechách uctívaný.

V pátek 8. 12. pojedeme do muzea v Chebu a v neděli 10. 12. nás potěší dobrovolný výlet do Vánočního domu v Karlových Varech. A to ještě není všechno!

19. 12. si budeme v obecní knihovně povídat s paní knihovnicí o vánočních tradidích. A v pátek před Vánoci? No to bude ve třídě kapela (kontrabas, akordenon, kytara a rytmické nástroje), abychom si společně u stromečku zazpívali. Budeme ochutnávat cukroví, rozbalovat dárečky a těšit se na nejkrásnější svátky v roce. Tak ať to k nim rychle uteče. Fotky z Adventu můžete postupně sledovat ZDE.